Ingyenes kiszállítás 30.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

A Gerber legendás kései

ezkes.hu2020-10-01Kés történelem, Kés gyártók, Legendás késektudásbázis, kés történelem, kés gyártók, legendás kések

A legendás Gerber kések

 

Gerber logók

Joseph R. Gerber

1939-ben Joseph R. Gerber Portlandban, Oregon államban alapította a Gerber Legendary blades vállalatot kezdetben exkluzív konyhai késeket gyártott, majd hamarosan az egyik legismertebb finomkés gyártó lett az USA-ban. Célja az volt, hogy mindig a piac lehető legjobb minőségű és anyagú késeit gyártsa. 1958-ban, felismerve az egyre növekvő piacban rejlő lehetőségeket, ifj. Joseph R. "Pete" Gerber már sportkések gyártásával is kísérletezni kezdett, nem is kevés sikerrel. Miután ezek a termékek igen népszerűvé váltak a késkedvelők körében, nemsokára piacra dobta a jó minőségű vadász, horgász, és zsebkéseket is. a Gerber név eggyé vált a kiváló minőséggel és megbízhatósággal. A Gerber volt az első olyan késgyártó, amely kivételesen könnyű kések előállítására helyezte a hangsúlyt. A vállalat a technikai újítások terén is vezető szerepet vállalt.

 

Gator kések a vadászat szerelmeseinek

A jelentkező igényekre azonnal reagálva a Gerber a hihetetlenül népszerű Gator és Gator Mate késekkel jelent meg a piacon, mely modellek fő jellemzője a kétrétegű, belülről üvegszállal erősített nyél. A markolat külső rétege krokodil bőr utánzatú Kraton gumiból készült. Az eredmény egy biztonságos és kényelmes fogású, szinte elnyűhetetlen, masszív szerkezetű kés lett. Mindkét modell kapható, félig fogazott és sima pengéjű kivitelben is, ideális és megbízható munkakéseknek számítanak.

 

Gerber LST zsebkés

Gerber LST zsebkés

A Gerber egyéb területeken is úttörő szerepet vállalt, hisz elsőként gyártott és forgalmazott könnyű zsebkéseket. A mára már kiterjedt választék első tagjának az LST nevű modell számított, melyet kezdetben rétegezett micarta anyagból, majd ezt követően a DuPont cég által kifejlesztett zytel-ből készítettek. A Gerber alapos kutatást végzett, hogy meggyőződjön arról, hogy a DuPont zytel a lehető legjobb minőségű műgyanta a könnyű kések gyártásához. A nagy széntartalmú rozsdamentes acélpengék, igen pontosan illeszkednek a DuPont zytel markolatokhoz. Ezek a nyelek 43% üvegszálat tartalmaznak, így szívósak, tetszetősek és könnyűek. Kis súlyuktól függetlenül ezek a modellek kiállják az idő próbáját, tulajdonosaikat több generáción át hűen szolgálják. A mára kiszélesedett sorozat tagjai a Microlight, Ultralight, LST Magnum LST és a Magnum Junior.

Gerber katonai kések

Gerber katonai kései

Jól ismertek a Gerber katonai és rendőrségi alakulatok részére gyártott kései is. Páratlan figyelmet fordítanak a részletekre és a kézi összeállításra, ami követendő példát ad az iparág többi gyártója számára. Mint az összes többi Gerber kés esetében, a pengék itt is a lehető legjobb minőségű szénacélból készülnek.

Rex Applegate Combat kések

Rex Applegate Combat kései

Az Applegate Combat folder-t Rex Applegate ezredes, a közelharc mestere tervezte. Ez az első és az egyik legkiválóbb közeiharc kés, amit valaha is kifejlesztettek.

Gerber Mark ll kések

Gerber Mark ll kések

A MARK ll-T katonai késszakértők közreműködésével a vietnami háború alatt alakították ki. Manapság a közelharc legkiválóbb fegyverének számít. Hamarosan követte a Mark I és e két kés lett a test-test elleni küzdelem legelterjedtebb kése a világon. A  taktikai kések közül a profik ma is ezt választják. 1987-ben a Gerber-t megvásárolta a Fiskars cég, amely leginkább kiváló ollóiról ismert világszerte. A Fiskars befektetése is azt bizonyítja, hogy a minőségnek nemcsak múltja, hanem jövője is van. A Gerber mindig vezető szerepet töltött be a sportemberek, a természetjárók, valamint az erdőkben munkát végzők (erdészek, vadászok stb.) csúcsminőségű szerszámokkal való ellátásában.

 

gerber e-z out zsebkések

Gerber E-Z Out zsebkések

A fél kézzel nyitható, füllel ellátott Gerber zsebkések E-Z Out sorozata ennek a hagyománynak továbbélését jelentik, melyekkel 1994-ben jelentek meg először a piacon. A premiert hatalmas siker követte. Az E-Z Out cserélhető, rozsdamentes acélfüllel készül, amely az öntött műanyag csíptetővel szemben, nem nyúlik és nem veszti el alakját. A nyélre öntött gumi betét a használat és a nyitás során is biztos fogást nyújt.
A kés fél kézzel történő, gyors és megbízható használatához a gumi betéteken az ujjbegyek formájának megfelelő felületet alakítottak ki. A nyél több része üvegszállal erősített nylonból készült, mely a fa és egyébb nyelű késnél nagyobb szilárdságot nyújt. A pengék borotvaélesek, nagy széntartalmú, rozsdamentes acélból készültek. Ez az anyag nagyszerűen tartja az élét, kiválóan ellenáll a korróziónak. A GERBER 1992-ben alapos előkészítő és tervezőmunka után új terméket vezetett be a piacra. A Gerber Multi-Plier azonnal hangos sikert aratott, megkapta az "Év kése" címet az Atlantai Kés és Szerszám Vásáron (Georgia). Ezt az elismerést a szakma, vagyis az egész világról összegyűlt kés és szerszámgyártók szavazzák meg.
A vásárlók igényeit figyelembe véve ma a Gerber tudatosan szélesíti szabadidős termékeinek körét, a rohamosan növekvő piacon. E törekvéseinek eredménye a zsebben hordható kombinált szerszámcsalád bővülése. A fél kézzel nyitható szerszámok némelyikével, akár 13 féle műveletet is el lehet végezni, így szinte az összes elképzelhető munka elvégzésére alkalmasak. A termékek születését rendkívül körültekintő tervezőmunka előzi meg, így nem csodálkozunk, ha a boldog tulajdonos azt hangoztatja: nemcsak egy szerszámot vásárolt, hanem egy legendát.

Több mint 80 év telt el az alapítás óta, és a Gerber tovább növekszik. A cég továbbra is ugyanazokon az elveken alapszik, amelyek először vezérelték Joseph R. Gerber „vállalkozását”. A vállalat olyan kések és szerszámok gyártásával foglalkozik, amelyek kiváló minőségű anyagokat és innovatív ötleteket ötvöznek, és a termékeik egy életen át használhatóak lesznek. Az 50-es és 60-as évek karcsú, rozsdamentes acél kései mára könnyű, áttört markolatú zsebkéseké fejlődtek. Gerber azonban már nem csak egy késgyártó cég. Szerszámok, fejszék, kézifűrészek, macheték, fényszórók, zseblámpák, túlélőkészletek, ásóeszközök - ezek a legújabb irányok, amelyeket a Gerber ugyanazokkal a minőségi követelményekkel tervez meg, mint amikor a "legenda" kezdődött.

 

 

 

Copyright © 2013-2020 ezkes.hu Minden jog fenntartva

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.