Ingyenes kiszállítás 30.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Kershaw és a KAI

ezkes.hu2020-03-20Kés gyártóktudásbázis, kés történelem, KAI

A Kershaw és a KAI kések

kershaw-knives-logo

 

A Kershaw története egy másik, legendás késmárkával kezdődik.1967-ben Pete Gerber a Gerber Legendary Blades cég tulajdonosa egy 28 éves Pete Kershaw nevű férfit vett fel a céghez. Kershaw 1967-től 1974-ig a cég nemzetközi értékesítési osztályán dolgozott. Pete a Gerbernél töltött évek alatt felmérte, hogy melyik japán és európai késgyártóhoz érdemes fordulni a későbbi tervei kapcsán. Amikor saját vállalkozását alapította, ezeket a kapcsolatokat használta a megfelelő gyártó keresésére. Annak ellenére, hogy szeretett Gerber-nél dolgozni Pete terveket szövögetett saját ihletésű vadász és zsebkés sorozatának kidolgozására. Ekkor fogalmazott meg olyan eredeti koncepciókat, hogy milyen első modellek lesznek. 1974 májusában Pete megalapította a cégét és a japán Kai konyhakés gyártót bízta meg az első Kershaw kések gyártására. A Kai cégen belül a Seki városában élő késkészítő Ichiro Hattori készítette el a Pete által tervezett hat féle fix pengés kés prototípusát és a Sakurai Knife gyártotta le a legelső a négy zsebkését. 1975 januárjában megjelentek a forgalomban az első Kershaw kések.

 

6 kés6 kés 2

 

 

 

1030

A 1030 modell volt az első Kershaw kés, amelyet gyártottak.

 

Pete Kershaw egy teljesen egyszerű képzeléssel alapította meg a Kershaw Knives céget: hogy olyan késeket tervezzen és gyártson, melyeket a késhasználók büszkén viselnének és használnának. A Kershaw céget 1980-ban vásárolta meg a japán óriás, amely egyébként a világ legnagyobb eldobható borotvákat gyártó cége is egyben. A borotvaéles pengéket gyártó KAI cég melletti elhatározás jópár éve nem bizonyult rossz döntésnek, hisz mára a két cég együttműködése során született csúcsmodellek számos elismerést vívtak ki maguknak szerte a világban. A Kershaw minőség iránti elhivatottsága természetesen már az alapanyagok kiválasztásánál szembetűnő. Kései pengéit első osztályú és kiváló minőségű, magas széntartalmú rozsdamentes acélból készíti, melyek többszörös hőkezelés hatására válnak kiemelkedően éltartóvá és ellenállóvá. Minden egyes Kershaw kés csak a legmagasabb minőségű lehet, függetlenül attól, hogy egy értékes gyűjtői darabról vagy épp egy mindennapi használatra szánt zsebkésről beszélünk. A cég 46 éves történelme folyamán ez a minőség iránti elhivatottság biztosította azt az elismerést, melyet a teljesítmény és fejlesztések terén kivívott magának szerte a világon. Mára a Kershaw számos felhasználói területet célzott meg késeivel, széles termékválasztékot kínálva vadászatra, halászatra, kempingezésre, vagy épp az extrém sportok kedvelőinek. Kínálatából nem hiányoznak a high-tech anyagokkal és dizájnnal megalkotott kések, a minőségi konyhakések, valamint a korlátozott darabszámú, kifejezetten gyűjtőknek szánt kések sem.

 

kershaw-ruby

Kershaw Ruby

 

A tökéletes súlyelosztás, az egykezes zsebkések finoman nyitható és zárható pengéi garantálják, hogy egy Kershaw kést mindig élvezettel fogja használni tulajdonosa. A Kershaw választékában található kések szigorú minőségi követelményrendszeren keresztül jutnak el az üzletekbe, és végül felhasználójuk kezébe. Számos olyan szempont létezik, mely alapján könnyen ellenőrizhetjük késünk minőségét, és melyeket a Kershaw is ajánl vásárlóinak. A jó nyitó és zárszerkezetnek köszönhetően a Kershaw kések finoman, rezzenéstelenül és egyenletesen nyithatóak, különösebb megerőltetés nélkül. A tökéletesen középre illeszkedő penge és szimmetrikus vázszerkezet könnyen ellenőrizhetővé teszi a kés precíz szerkezetét.

 

kershaw link limited damascus

Kershaw Link Limited Damascus

 

Mivel Pete Kershaw ideje nagy részét a farmján szerette tölteni állattenyésztéssel foglalkozó emberek társaságában, ezért nem hiányozhatnak a kínálatból a tökéletes, vérbeli amerikai cowboy-bicskák sem. Ezek kimondottan terepre való, egyszerű, de strapabíró eszközök tették a Kershaw-t híressé a farmon dolgozó amerikaiak körében.

kershaw corral creek

Kershaw Corral Creek

 

Kínálatában megtalálhatjuk még a üzletemberek által előszeretettel használt "gentleman" zsebkéseket is, melyek tökéletes társakká válhatnak a mindennapokban azok számára is, akik nem szeretnek felesleges súlyt hordozni az öltönyzsebükben.

kershaw-leek-composite

Kershaw Leek Composite

 

Az utóbbi években számos olyan újdonsággal lepte meg a késvilágot a cég, melyekkel a kés mint eszköz fejlődéséhez is nagy mértékben járult hozzá. Az extrém sport kések egy érdekes színfoltjai a cég kínálatának, vízben is biztos fogást nyújtanak és a legelszántabb sportolók igényeit is kielégítik. Fontos megemlítenünk azt a vonalat is, melyről a Kershaw hazánkban talán kevésbé ismert, ugyanis a cég konyhai felhasználásra is tetszetős késeket gyárt. E kések kényelmes, balesetmentes használatot tesznek lehetővé. célszerűek és időtállóak.

kershaw-3pc-knife-set

 

A Kershaw Knives a kilencvenes évek elején folytatta a jól bevált üzletpolitikáját - minőségi késeket gyártott és ezzel megőrizte jó hírnevét, de a társaság egy új korszak kezdetén állt. 1996-ban Doug Flagg, a Kershaw 1994 és 2004 közötti értékesítési és marketing igazgatója felkereste a Ken Onion nevű egyedi késgyártót egy ötlet megvalósításával, amely egy zsebkés segédnyitó mechanizmusának a kidolgozása volt. Ken Onion kitalálta a világ első segítő-nyitó mechanizmusok egyikét, és SpeedSafe Assisted Opening-nek nevezte el. Röviddel ezután Pete Kershaw visszavonult az iparágból és a KAI konszern a Jack Igarashit nevezte ki a Kai USA új vezérigazgatójává. 1998-ban kiadták az első Ken Onion által tervezett zsebkést amely a SpeedSafe mechanizmust használta. A Blade magazin 1998-ban az 1510-es Kershaw modellnek ítélte az év kése díjat, mely döntés több ezer olvasó és szakmabeli szigorú és megfontolt bírálata alapján született. A díjazott kés valóban az egyik legjobb darabja az elmúlt évek Kershaw repertoárjának. Szinte selymesnek ható markolatanyaga észrevétlenül simul használója kezébe. A 1510-es rugóval segített nyitó és zárószerkezete lehelet finoman tesz eleget a legapróbb pöccintésre. Ez a Ken Onion által tervezett modell a szakma és az Amerikában igen nagy hagyományoknak örvendő Kés Kereskedelmi Kamara elismerését is elnyerte, mely tagsági székeiben között számos Kershaw versenytárs is található. A nyertes kést számos szigorú szempont alapján választották ki, mint például tapintás, fogás, megmunkálás és az alapanyagok kiválasztása. A 1510-es pengéje 56-57 HRC-re edzett CPM-440V acél, a híres "Kershaw borotvaélre" fenve.

kershaw 1510 cpm 440v

Kershaw 1510

 

 

Habár a cég teljes kínálata oly mértékben szerteágazó, hogy nehéz lenne itt bemutatni, azért megpróbálunk néhány már jól bevált típusra rávilágítani. A Liner Action család kései nyomógombbal nyithatóak, csúszás-gátló polimerbetéttel ellátott, alumínium markolatú, kis súlyú eszközök. Tanto fazonú, rovátkolt és sima pengével egyaránt készülnek. Sokáig ezek a kések alkották a Kershaw egykezes késeinek a zömét a Ken Onion fejlesztések megjelenéséig.

kershaw liner action

Kershaw Liner Action

 

A vadászok által már jól ismert sorozat a Classic Hunters, mely egy különböző funkciójú pengékkel ellátott tőrsorozat. Ehhez a szériához egy gyönyörűen kidolgozott bicska is tartozik, mely stílusban illeszkedik nagyobb súlyú társaihoz. E kések pengéjének anyaga AUS 8-as acél.

kershaw classic hunters folding knife

Kershaw Classic Hunters zsebkés

 

A Kershaw üzem az Oregon állambeli Tualatin városban található, ahonnan az egész világra kiterjedő hálózaton keresztül látják el a kereskedőket a világ legélesebb pengéivel.

képkivágás

Kai USA LTD.Tualatin, Oregon

 

 

1998-ban Pete Kershaw nyugdíjba vonult, de a mai napig tanácsadóként marketing és promóciós feladatokat lát el a cég termékeinek népszerűsítése érdekében.

pete-kershaw

Pete Kershaw

Célunk teljesen egyszerű,- mondja Pete Kershaw, a cég elnöke és alapítója.
Hogy továbbra is elkötelezzük magunkat a minőség irányába, új fejlesztésekkel színesítsük a piacot, és értéket nyújtsunk vásárlóinknak.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013-2020 ezkes.hu Minden jog fenntartva

 

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.