Ingyenes kiszállítás 30.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Kést ajándékba?

ezkes.hu2020-11-08Tudásbázistudásbázis,

Kést ajándékba adni? Hogyan?

Kést ajándékba

Ajándékozni jó, az bizonyos, hogy ezzel mindenki egyetért. Természetesen sok szempont merülhet fel egy ajándék kiválasztása során az értékhatáron kívül, melytől a legtöbben hajlamosak vagyunk eltekinteni ebben a karácsony előtti forgatagban. Ugyanakkor fontos, hogy az ajándék praktikus és időtálló legyen, tulajdonosának sok boldog órát szerezzen az elkövetkezendő évek folyamán.

Talán ezért nem véletlen, hogy a történelem folyamán oly sokszor fordult elő, hogy kardok és tőrök nemes vitézek, arisztokraták, miniszterelnökök és nagykövetek megbecsült ajándékaivá váltak, erőt és férfiasságot kölcsönözve újdonsült tulajdonosuknak. Egy tradicionálisan megmunkált kemény és mégis kecses penge, egy különleges anyagból finoman kidolgozott markolat már önmagában egyéniséget és esztétikai szépséget hordoz. Különleges és ritka ajándékok tehát a szép kések, melyek válfajai mára egyre szélesebb kínálatot nyújtva elégítik ki még a különleges típusokat kereső ajándékozók vágyait is.

Egy kést ajándékozni természetesen csak a több száz éves hagyományok betartása mellett illik. A kés nem csak egy tárgy, hanem társ és egy olyan barát, akivel sok közös élményben lesz részünk. E tény nyomatékosítására alakult ki ez a kis szertartás, mely betartása nemcsak személyesebbé teszi a kés átnyújtását, de komoly filozófiai tartalommal is bír.

ajandek-2

Régi szokás szerint a késért cserébe az ajándékozottnál lévő legkisebb pénzegységet kell kérni. Ezáltal a kés tulajdonosa "megvásárolta", azaz most már saját tulajdonának mondhatja ajándékát, nyomatékosítva és szentesítve ezáltal azt az örök köteléket, amely közte és új "társa" között létrejött.

Ajándék késért aprópénzt

Ugyancsak a hagyományokhoz híven az ajándékozott kezét finoman meg kell bökni (nem megvágni!), ezzel tudatosítva a kés és újdonsült tulajdonosa közötti 'vérszerződést', amely szerint a kés sosem fog viselője ellen fordulni és mindig hűen szolgálja majd őt.

Kinek és milyet?

Érdemes mindjárt az elején eldöntenünk, hogy az ajándékozásra szánt kés milyen szerepet fog betölteni majdani tulajdonosa életében. Milyen is az az ember akinek a kést szánjuk? Hogy megkönnyítsük a választást, kedves olvasó, az alábbiakban megpróbálunk tanácsot adni ahhoz, hogy az általad kiválasztott ajándék ne csak szépnek, de praktikusnak is bizonyuljon használója számára.

 

A természet szerelmeseinek

Netán az ajándékozott megszállott természetjáró? Amennyiben horgászik, vadászik vagy csak szeret kirándulni, mindenképpen egy olyan késre van szüksége, mely minden esetben hűséges barátként szolgálja majd kalandjai során. Érdemes tehát szétnéznünk azon kések között, melyek kecses és mégis szilárd pengéjükkel, a legkülönfélébb anyagokból megmunkált, tenyérbe simuló markolatukkal igazán exkluzív meglepetésnek számítanak. Nem létezik szebb és férfiasabb ajándék egy olyan késnél, mely egy életre magához láncolja az embert.

 

Az ezermestereknek

Amennyiben a kiszemelt alanyunk legszívesebben éjjel nappal egy szerszámos ládával a hátán járna kelne, az ő részére is széles kínálatot találhatunk a legkülönfélébb eszközökkel felszerelt késekből.  Megtalálható itt a kifejezetten biciklizéshez, síeléshez, korcsolyázáshoz és megannyi sporthoz szükséges csavarokkal és eszközökkel ellátott modell is, éppúgy mint a fogóval és bitekkel felszerelt mini „szerszámosláda". A másik igencsak praktikus válfaja ezen szerelőgéniuszoknak a multifogó, mely sokfunkciós mivoltából adódóan már egy masszívabb igénybevétel esetén is helytáll. Vághatunk vele akár acél drótot is különösebb erőkifejtés nélkül.

 

Rajongóknak

Esetleg ajándékozottunk a filmek vagy a motorok, autók bűvöletében él? Talán nehéz számára olyat meglepetést választani amely közel áll megszállottságához? A kések sokszínű világa ezekre a kérdésekre is választ nyújt. Számos gyártó kínálatában találhatunk a érdekesebb, kifejezetten egy adott téma iránt vonzódó megszállottaknak tervezett remekműveket. Széles kínálat elégíti ki a sebesség kedvelőinek, akciófilmek rajongóinak minden igényét, látványos és örökké dédelgetett darabokká válhatnak ezek a tárgyak ajándékozottunk gyűjteményében. Kapható számos filmhős által használt kések és kardok a megszólalásig hasonlító másolatai, mint például Indiana Jones híres bozótvágó kése vagy Conan a barbár kardja, de jó pár újabb filmben szerephez jutó kést is megvásárolhatunk (pl.: A feláldozhatók - The Expendables). Nézzünk hát szét bátran és hamar megfoghatja a tekintetünket egy olyan darab, mellyel különlegessé tehetjük szerettünk karácsonyát.

 

 

Copyright © 2013-2020 ezkes.hu Minden jog fenntartva

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.