Global Sai Santoku szakácskés A Sai az egyik új modellje a gyártónak. Komin Yamada tervező feladata egy forradalmian új kés tervezése volt a legújabb, legkorszerűbb anyagokból. A kés acél pengéje különlegesen éles, és a technológiai újításnak köszönhetően rendkívüli tartósságot biztosít. A penge úgynevezett szendvics acél. Kétoldalt SUS410 rozsdamentes acél fogja közre a kés magját, amely speciális Cromova 18 SANSO rozsdamentes acél, 58-59 Hrc keménységre edzve. Magas molibdén és vanádium tartalomnak köszönhetően a penge remek éltartással rendelkezik. Az újragondolt ergonomikus markolat még komfortosabb kialakítású, és tökéletes a kés súlyelosztása. Az acél markolaton speciálisan kialakított gödrök miatt, stabil fogást biztosít.
Global Sai zöldségszeletelő konyhakés
| Szállítási idő | 2-5 nap |
Termékleírás
Global Sai zöldségszeletelő konyhakés A Global Sai zöldségszeletelő konyhakés egy modern, professzionális eszköz, amely segítségével gyorsan és egyszerűen szeletelhetünk zöldségeket. A Sai az egyik új modellje a gyártónak. Kétoldalt SUS410 rozsdamentes acél fogja közre a kés magját, amely speciális Cromova 18 SANSO rozsdamentes acél, 58-59 Hrc keménységre edzve. Magas molibdén és vanádium tartalomnak köszönhetően a penge remek éltartással rendelkezik. Az újragondolt markolat még komfortosabb kialakítású, és tökéletes a kés súlyelosztása. Az acél markolaton speciálisan kialakított gödrök miatt, stabil fogást biztosít.
Paraméterek
| Penge hossza | 150mm |
| Penge anyaga | SUS410-Cromova 18 Sanso rozsdamentes acél |
| Markolat anyaga | Rozsdamentes acél |
Gyakran ismételt kérdések
Mi a különbség a japán (magas széntartalmú) és a német (rozsdamentes) acélból készült kések között? A magas széntartalmú (japán konyhakés) acél pengék hosszabb ideig tartják az élt, de érzékenyekenyebbek a rozsdára és rendszeres gondozást igényelnek. A rozsdamentes (német konyhakés) acél kevésbé éltartó, de korrózióállóbb és könnyebben kezelhető. Hasznos tanácsokat olvashat az alábbi blog cikkünkben a konyhakés választáshoz. Iránytű a konyhakések labirintusában |
Melyik a leginkább higiénikus markolat (fa, műanyag, fém)? A műanyag és a fém markolatok a leghigiénikusabbak, mivel nem szívják be a nedvességet és könnyen sterilizálhatók. A fa markolat esztétikus, de több törődést igényel és nem mosogatógép álló. |
Mit jelent a HRC érték a késnél? Milyen keménység az ideális? A HRC (Rockwell keménység) a kés acéljának keménységét méri. Egy jó minőségű kés, konyhakés általában 56-62 HRC között van. A magasabb szám jobb éltartást, de nagyobb törésveszélyt jelent. |
Betehetem-e a konyhakéseimet a mosogatógépbe? TILOS! A mosogatógép erős mosószerei, a magas hőmérséklet és a rezgés tönkreteszik a kés élét, korrodálhatják az acélt és károsíthatják a markolatot (főleg a fát). Minden kést kézzel, azonnal el kell mosni és szárazra törölni. |
Milyen gyakran és mivel élezzem a késemet? A mindennapos élfenntartáshoz használjon fenőrudat (acél vagy kerámia) minden használat előtt. A valódi élezéshez (amikor már a rúd sem segít) használjon élezőkövet vagy kérjen profi élezést. |
Megjelent egy kis rozsdafolt a szénacél késen. Mit tegyek? Ez természetes a magas széntartalmú késeknél! Próbálja meg finom dörzsivel vagy egy kevés szódabikarbónás vízzel eltávolítani. Figyeljen rá, hogy utána azonnal szárítsa meg, és olajozza be a pengét egy kevés ásványi olajjal. |
Mi a különbség a Séfkés és a Santoku között? A séfkés (szakácskés) egy hintázó mozgással történő vágáshoz ideális, hosszabb, ívelt pengéjű. A Santoku (japán séfkés) rövidebb, egyenesebb éllel rendelkezik, alkalmasabb aprításra, szeletelésre. |
Hogyan tároljam a késeket biztonságosan? Javasoljuk a mágnestartós sín vagy a késtartó blokk használatát. A fiókban történő, kések közé dobált tárolás balesetveszélyes és gyorsan kárt tesz a pengék élében. |
Milyen kést válasszak, ha sokat főzök? (séfkés, santoku, kiskés) Az oldalunkon található ->blogg cikkben hasznos tanácsokat talál a választáshoz. |
Mennyi ideig marad éles egy jó minőségű konyhakés? Ez használattól és a vágódeszka anyagától is nagyban függ. Ajánljuk a fa vagy műanyag vágódeszkát és a rendszeres fenőrúd, fenőacél használatát. |
Mi a különbség a különböző acélok (pl. D2, rozsdamentes, szénacél) között? Röviden: rozsdamentes = korrózióálló, kevésbé éltartó; szénacél = szuper éltartó, de igényli a rendszeres tisztítást. Bővebb információt a kés acélokról, jellemzőiről és fajtáiról >-ebben a blog cikkben talál. |
Milyen élszögben kell élezni a késemet? Konyhakéshez: A javasolt élezési szög: 15 fok (japán), 20 fok (európai). A legtöbb modern zsebkéshez a 20-25 fokos élszöget javasoljuk. Ez az élszög ideális a legtöbb vadászkés és outdoor kés számára is. Ha élező kővel dolgozik, tartsa ezt a szöget a penge két oldalán. Hasznos információkat erről a témáról, az alábbi blog cikkeinkben talál. |
Kapcsolódó termékek
Global Sai szakácskés
66 490 Ft
Global Sai általános szakácskés A Global Sai szakácskés egy innovatív, kiváló minőségű konyhai eszköz az egyik új modellje a gyártónak. Az elegáns dizájn és az egyszerű forma teszi kiemelkedővé ezt a szakácskést. Ergonómiai tervezéssel kialakított markolata segítségével gond nélkül vághatunk vele zöldségeket, gyümölcsöket vagy húst is. A penge úgynevezett szendvics acél. Kétoldalt SUS410 rozsdamentes acél fogja közre a kés magját, amely speciális Cromova 18 SANSO rozsdamentes acél. Magas molibdén és vanádium tartalomnak köszönhetően a penge remek éltartással rendelkezik. Az újragondolt markolat még komfortosabb kialakítású, és tökéletes a kés súlyelosztása. Az acél markolaton speciálisan kialakított gödrök miatt, stabil fogást biztosít.
Hírlevél






