+

Ingyenes kiszállítás 40.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Ka-Bar Becker Remora BK13

Szállítási idő 2-5 nap
Részletek
  • Cikkszám: BK13CP28 890 Ft
db
Kosárba

Termékleírás

Ka-Bar Becker Remora BK13CP

A könnyített markolat biztos és kényelmes fogást nyújt, a kés kis mérete ellenére is. Egy műanyag tokkal és egy paracord nyakzsinórral van kiegészítve, hogy nyakban is hordható legyen. Mivel a kés és a tok súlya együtt mindössze 45 gramm, úgy hordhatjuk, hogy alig lehet észrevenni.Acélja fekete bevonattal ellátott 1095 Cro-Van szénacél.

Paraméterek

Penge hossza60mm
Penge anyaga1095 Cro-Van szénacél
Penge vastagsága3mm
Teljes hossza130mm
Súlya45g

Egyéb adatok

Szállítási idő2-5 nap
GyártóKa-Bar

Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent a HRC érték a késnél? Milyen keménység az ideális?

A HRC (Rockwell keménység) a kés acéljának keménységét méri. Egy jó minőségű kés, konyhakés általában 56-62 HRC között van. A magasabb szám jobb éltartást, de nagyobb törésveszélyt jelent.

Milyen gyakran és mivel élezzem a késemet?

A mindennapos élfenntartáshoz használjon fenőrudat (acél vagy kerámia) minden használat előtt. A valódi élezéshez (amikor már a rúd sem segít) használjon élezőkövet vagy kérjen profi élezést.

Megjelent egy kis rozsdafolt a szénacél késen. Mit tegyek?

Ez természetes a magas széntartalmú késeknél! Próbálja meg finom dörzsivel vagy egy kevés szódabikarbónás vízzel eltávolítani. Figyeljen rá, hogy utána azonnal szárítsa meg, és olajozza be a pengét egy kevés ásványi olajjal.

Milyen markolat a legtartósabb (G10, Micarta, fa)?

A G10 és a Micarta modern kompozit anyagok, rendkívül tartósak, időjárásállóak és kiváló tapadást biztosítanak. A fa markolat esztétikus, de védeni kell a nedvességtől és a szélsőséges hőmérséklettől.

Mi a különbség a különböző acélok (pl. D2, rozsdamentes, szénacél) között?

Röviden: rozsdamentes = korrózióálló, kevésbé éltartó; szénacél = szuper éltartó, de igényli a rendszeres tisztítást. Bővebb információt a kés acélokról, jellemzőiről és fajtáiról >-ebben a blog cikkben talál.

Milyen élszögben kell élezni a késemet?

Konyhakéshez: A javasolt élezési szög: 15 fok (japán), 20 fok (európai). A legtöbb modern zsebkéshez a 20-25 fokos élszöget javasoljuk. Ez az élszög ideális a legtöbb vadászkés és outdoor kés számára is. Ha élező kővel dolgozik, tartsa ezt a szöget a penge két oldalán. Hasznos információkat erről a témáról, az alábbi blog cikkeinkben talál.

A késélezes műveszete

Hogyan élezzünk japán konyhakést

5 hiba késélezés közben

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!

Kapcsolódó termékek

Ka-Bar Becker Necker BK11
Ingyenes szállítás
Kosárba

Ka-Bar Becker Necker BK11 nyakkés A Ka-Bar Becker Necker BK11 egy nyakkés, amelyet Ethan Becker tervezett. A kés 1095 Cro-Van acélból készül, fekete bevonattal van ellátva. Egy könnyen élezhető szénacélból, amely jól tartja a élét. A késhez kemény műanyag tok is tartozik.Becker sok időt töltött a természetben, az általa fejlesztett és gyártott késeket saját maga tesztelte, és azokat gyártotta le, amik valóban használhatónak tűntek. 2008 óta tervez Becker a KA-BAR számára késeket.

Ka-Bar Eskabar BK14
Ingyenes szállítás
Kosárba

Ka-Bar Eskabar BK14 A drop point kialakítású pengéjét 56-58 HRC-re edzik, élszöge kicsi. Kis súlyának köszönhetően kiváló nyakkésnek, azonban mindennapos használati késnek is kiváló.A késhez tartozik egy műanyagból készült tok is, amely könnyű és biztonságos tárolást tesz lehetővé. Tartozék még egy paracord zsinór is amiből akár markolatot is fonhatunk a késre.

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.