KAI Combination whetstone 400-1000 grain vizes késélező fenőkő A KAI kétoldalas, vizes fenőköve a napi szintű élezés eszköze. A 400-as finomságú oldal akár átprofilozáshoz az 1000-es pedig mindennapos élezéshez, karbantartáshoz. Kétoldalas kialakításának köszönhetően egy fenőkővel is borotva élesre fenhetjük késeinket. A mellékelt tartóban biztonságosan használhatjuk a fenőkövet.Használat előtt vízbe kell helyezni a fenőkövet, hogy teljesen ellepje és addig áztatni vízben míg kis buborékok jönnek fel a vízből a fenőkőből. 400 és 1000 grain finomságú, vizes kő. Fenőkő mérete:178x59x28mm Tartóval::252x94x35mm
Kasumi Kuro damaszk konyhakés 21cm
| Szállítási idő | 2-5 nap |
Termékleírás
Kasumi Kuro damaszk konyhakés 21cm Általános, normál méretű, húsok és zöldségek vágására, darabolására.Ideális választás konyhai, mindenes késnek. A Kasumi Kuro konyhakések ötvözik a damaszkuszi mintázatot a kovácsolt mintával. Magas széntartalmú molibdén-vanádium AUS-8 acélt használnak a mag anyagához, amely rendkívül éltartó. A vágóélt 32 rétegben, damaszkolt acél fogja közre. A markolata erős, fekete, laminált fából készült, nyolcszögletű, amely így tartós és fényűző kivitelű. Minden Kuro kés különleges és egyedi mintázattal rendelkezik, ezért minden konyhakés egyedi darab, a kézi megmunkálás és a modern technológia egysége.Minden egyes kést egy tapasztalt kézműves állít össze és fejez be.Könnyű markolattal és remek pengével rendelkezik, amely olyan egyensúlyt kínál, amely legjobban megfelel a jó technikával rendelkező szakembereknek.
Paraméterek
| Penge hossza | 210mm |
| Penge anyaga | Damaszkolt AUS-8 acél |
| Markolat anyaga | Laminált fa |
| Teljes hossza | 353mm |
| Súlya | 160g |
Gyakran ismételt kérdések
Mi a különbség a japán (magas széntartalmú) és a német (rozsdamentes) acélból készült kések között? A magas széntartalmú (japán konyhakés) acél pengék hosszabb ideig tartják az élt, de érzékenyekenyebbek a rozsdára és rendszeres gondozást igényelnek. A rozsdamentes (német konyhakés) acél kevésbé éltartó, de korrózióállóbb és könnyebben kezelhető. Hasznos tanácsokat olvashat az alábbi blog cikkünkben a konyhakés választáshoz. Iránytű a konyhakések labirintusában |
Melyik a leginkább higiénikus markolat (fa, műanyag, fém)? A műanyag és a fém markolatok a leghigiénikusabbak, mivel nem szívják be a nedvességet és könnyen sterilizálhatók. A fa markolat esztétikus, de több törődést igényel és nem mosogatógép álló. |
Mit jelent a HRC érték a késnél? Milyen keménység az ideális? A HRC (Rockwell keménység) a kés acéljának keménységét méri. Egy jó minőségű kés, konyhakés általában 56-62 HRC között van. A magasabb szám jobb éltartást, de nagyobb törésveszélyt jelent. |
Betehetem-e a konyhakéseimet a mosogatógépbe? TILOS! A mosogatógép erős mosószerei, a magas hőmérséklet és a rezgés tönkreteszik a kés élét, korrodálhatják az acélt és károsíthatják a markolatot (főleg a fát). Minden kést kézzel, azonnal el kell mosni és szárazra törölni. |
Milyen gyakran és mivel élezzem a késemet? A mindennapos élfenntartáshoz használjon fenőrudat (acél vagy kerámia) minden használat előtt. A valódi élezéshez (amikor már a rúd sem segít) használjon élezőkövet vagy kérjen profi élezést. |
Megjelent egy kis rozsdafolt a szénacél késen. Mit tegyek? Ez természetes a magas széntartalmú késeknél! Próbálja meg finom dörzsivel vagy egy kevés szódabikarbónás vízzel eltávolítani. Figyeljen rá, hogy utána azonnal szárítsa meg, és olajozza be a pengét egy kevés ásványi olajjal. |
Mi a különbség a Séfkés és a Santoku között? A séfkés (szakácskés) egy hintázó mozgással történő vágáshoz ideális, hosszabb, ívelt pengéjű. A Santoku (japán séfkés) rövidebb, egyenesebb éllel rendelkezik, alkalmasabb aprításra, szeletelésre. |
Hogyan tároljam a késeket biztonságosan? Javasoljuk a mágnestartós sín vagy a késtartó blokk használatát. A fiókban történő, kések közé dobált tárolás balesetveszélyes és gyorsan kárt tesz a pengék élében. |
Milyen kést válasszak, ha sokat főzök? (séfkés, santoku, kiskés) Az oldalunkon található ->blogg cikkben hasznos tanácsokat talál a választáshoz. |
Mennyi ideig marad éles egy jó minőségű konyhakés? Ez használattól és a vágódeszka anyagától is nagyban függ. Ajánljuk a fa vagy műanyag vágódeszkát és a rendszeres fenőrúd, fenőacél használatát. |
Mi a különbség a különböző acélok (pl. D2, rozsdamentes, szénacél) között? Röviden: rozsdamentes = korrózióálló, kevésbé éltartó; szénacél = szuper éltartó, de igényli a rendszeres tisztítást. Bővebb információt a kés acélokról, jellemzőiről és fajtáiról >-ebben a blog cikkben talál. |
Milyen élszögben kell élezni a késemet? Konyhakéshez: A javasolt élezési szög: 15 fok (japán), 20 fok (európai). A legtöbb modern zsebkéshez a 20-25 fokos élszöget javasoljuk. Ez az élszög ideális a legtöbb vadászkés és outdoor kés számára is. Ha élező kővel dolgozik, tartsa ezt a szöget a penge két oldalán. Hasznos információkat erről a témáról, az alábbi blog cikkeinkben talál. |
Vélemények
Andor
2020-11-06 16:09:33
A legjobb kés amit eddig használtam.Éltartó és szép is.
Ezt vásárolták hozzá
Work Sharp Benchtop whetstone fenőkő
18 990 Ft
Work Sharp Benchtop Whetstone asztali, élező fenőkő A Work Sharp Whetstone egy szögsegéddel ellátott, két oldalas vizes élező fenőkő, késekhez és más szerszámokhoz. Az 1000 és 6000 grites finomságú, kövek hihetetlenül éles él kialakítását teszik lehetővé. Az 1000-es oldal segít rendbe hozni a tompa vagy sérült élt, a 6000 grites oldal pedig különösen finom élt eredményez. Ezek a vizes kövek tartósak, gyorsan lehet velük dolgozni és használat közben keletkező iszap tovább javítja hatékonyságát. Az élező talpa csúszásmentes és a tartó segít nedvesen tartani a köveket. A készlet tartalma: 1000/6000 grit finomságú korund kő Eltávolítható 15 és 17 fokos szögtartó segéd Stabil, csúszásgátló tartó
Kapcsolódó termékek
Kasumi Kuro Santoku damaszk konyhakés 17cm Santoku kés, kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra.Egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz.A legtöbbet használt kés a Japán konyhában. A Kasumi Kuro konyhakések ötvözik a damaszkuszi mintázatot a kovácsolt mintával. Magas széntartalmú molibdén-vanádium AUS-8 acélt használnak a mag anyagához, amely rendkívül éltartó. A vágóélt 32 rétegben, damaszkolt acél fogja közre. A markolata erős, fekete, laminált fából készült, nyolcszögletű, amely így tartós és fényűző kivitelű. Minden Kuro kés különleges és egyedi mintázattal rendelkezik, ezért minden konyhakés egyedi darab, a kézi megmunkálás és a modern technológia egysége.Minden egyes kést egy tapasztalt kézműves állít össze és fejez be.Könnyű markolattal és remek pengével rendelkezik, amely olyan egyensúlyt kínál, amely legjobban megfelel a jó technikával rendelkező szakembereknek.
Kasumi Kuro Nakiri damaszk konyhakés 17cm Általános Nakiri konyhakés, kiváló választás, szeleteléshez, aprításhoz. A tompa hegy biztonságossá teszi a használatát. Az egyik legtöbbet használt kés a Japán konyhában. A Kasumi Kuro konyhakések ötvözik a damaszkuszi mintázatot a kovácsolt mintával. Magas széntartalmú molibdén-vanádium AUS-8 acélt használnak a mag anyagához, amely rendkívül éltartó. A vágóélt 32 rétegben, damaszkolt acél fogja közre. A markolata erős, fekete, laminált fából készült, nyolcszögletű, amely így tartós és fényűző kivitelű. Minden Kuro kés különleges és egyedi mintázattal rendelkezik, ezért minden konyhakés egyedi darab, a kézi megmunkálás és a modern technológia egysége.Minden egyes kést egy tapasztalt kézműves állít össze és fejez be.Könnyű markolattal és remek pengével rendelkezik, amely olyan egyensúlyt kínál, amely legjobban megfelel a jó technikával rendelkező szakembereknek.
Kasumi Kuro damaszk konyhakés 24cm
58 790 Ft
Kasumi Kuro damaszk konyhakés 24cm Általános, nagy méretű, húsok és zöldségek vágására, darabolására. Ideális választás konyhai, mindenes késnek. A Kasumi Kuro konyhakések ötvözik a damaszkuszi mintázatot a kovácsolt mintával. Magas széntartalmú molibdén-vanádium AUS-8 acélt használnak a mag anyagához, amely rendkívül éltartó. A vágóélt 32 rétegben, damaszkolt acél fogja közre. A markolata erős, fekete, laminált fából készült, nyolcszögletű, amely így tartós és fényűző kivitelű. Minden Kuro kés különleges és egyedi mintázattal rendelkezik, ezért minden konyhakés egyedi darab, a kézi megmunkálás és a modern technológia egysége.Minden egyes kést egy tapasztalt kézműves állít össze és fejez be.Könnyű markolattal és remek pengével rendelkezik, amely olyan egyensúlyt kínál, amely legjobban megfelel a jó technikával rendelkező szakembereknek.
Hírlevél








