+

Ingyenes kiszállítás 40.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Nakiri

Szállítási idő 2-5 nap
Részletek
  • Cikkszám: HBB-6008M45 990 Ft
db
Kosárba

Termékleírás

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Nakiri konyhakés

Általános Nakiri konyhakés,kiváló választás, szeleteléshez, aprításhoz. A tompa hegy biztonságossá teszi a használatát. Az egyik legtöbbet használt kés a Japán konyhában.

A pengéje molibdénből és vanádiumban gazdag, hogy javítsák az acél korrózióvédelmét, tartósságát, élmegtartását és általános keménységét. Az acélt képzett kézművesek kézzel élezik meg, így az eredmény borotvaéles pengeél, finoman megmunkált felület. A Mcusta mesterei számos szakács véleményét figyelembe vették, hogy robusztus és jól kiegyensúlyozott markolatot tervezzenek, amely tökéletes fogást tesz lehetővé, és megerősíti a penge hatékonyságát az étel vágásakor.

Paraméterek

Penge hossza160mm
Penge anyagaAUS-8A rozsdamentes acél
Markolat anyagaLaminált keményfa
Teljes hossza290mm
Súlya180g

Egyéb adatok

Szállítási idő2-5 nap
GyártóMcusta Zanmai Modern Molybdenum
Származási országJapán

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a japán (magas széntartalmú) és a német (rozsdamentes) acélból készült kések között?

A magas széntartalmú (japán konyhakés) acél pengék hosszabb ideig tartják az élt, de érzékenyekenyebbek a rozsdára és rendszeres gondozást igényelnek. A rozsdamentes (német konyhakés) acél kevésbé éltartó, de korrózióállóbb és könnyebben kezelhető. Hasznos tanácsokat olvashat az alábbi blog cikkünkben a konyhakés választáshoz. Iránytű a konyhakések labirintusában

Melyik a leginkább higiénikus markolat (fa, műanyag, fém)?

A műanyag és a fém markolatok a leghigiénikusabbak, mivel nem szívják be a nedvességet és könnyen sterilizálhatók. A fa markolat esztétikus, de több törődést igényel és nem mosogatógép álló.

Mit jelent a HRC érték a késnél? Milyen keménység az ideális?

A HRC (Rockwell keménység) a kés acéljának keménységét méri. Egy jó minőségű kés, konyhakés általában 56-62 HRC között van. A magasabb szám jobb éltartást, de nagyobb törésveszélyt jelent.

Betehetem-e a konyhakéseimet a mosogatógépbe?

TILOS! A mosogatógép erős mosószerei, a magas hőmérséklet és a rezgés tönkreteszik a kés élét, korrodálhatják az acélt és károsíthatják a markolatot (főleg a fát). Minden kést kézzel, azonnal el kell mosni és szárazra törölni.

Milyen gyakran és mivel élezzem a késemet?

A mindennapos élfenntartáshoz használjon fenőrudat (acél vagy kerámia) minden használat előtt. A valódi élezéshez (amikor már a rúd sem segít) használjon élezőkövet vagy kérjen profi élezést.

Megjelent egy kis rozsdafolt a szénacél késen. Mit tegyek?

Ez természetes a magas széntartalmú késeknél! Próbálja meg finom dörzsivel vagy egy kevés szódabikarbónás vízzel eltávolítani. Figyeljen rá, hogy utána azonnal szárítsa meg, és olajozza be a pengét egy kevés ásványi olajjal.

Mi a különbség a Séfkés és a Santoku között?

A séfkés (szakácskés) egy hintázó mozgással történő vágáshoz ideális, hosszabb, ívelt pengéjű. A Santoku (japán séfkés) rövidebb, egyenesebb éllel rendelkezik, alkalmasabb aprításra, szeletelésre.

Hogyan tároljam a késeket biztonságosan?

Javasoljuk a mágnestartós sín vagy a késtartó blokk használatát. A fiókban történő, kések közé dobált tárolás balesetveszélyes és gyorsan kárt tesz a pengék élében.

Milyen kést válasszak, ha sokat főzök? (séfkés, santoku, kiskés)

Az oldalunkon található ->blogg cikkben hasznos tanácsokat talál a választáshoz.

Mennyi ideig marad éles egy jó minőségű konyhakés?

Ez használattól és a vágódeszka anyagától is nagyban függ. Ajánljuk a fa vagy műanyag vágódeszkát és a rendszeres fenőrúd, fenőacél használatát.

Mi a különbség a különböző acélok (pl. D2, rozsdamentes, szénacél) között?

Röviden: rozsdamentes = korrózióálló, kevésbé éltartó; szénacél = szuper éltartó, de igényli a rendszeres tisztítást. Bővebb információt a kés acélokról, jellemzőiről és fajtáiról >-ebben a blog cikkben talál.

Milyen élszögben kell élezni a késemet?

Konyhakéshez: A javasolt élezési szög: 15 fok (japán), 20 fok (európai). A legtöbb modern zsebkéshez a 20-25 fokos élszöget javasoljuk. Ez az élszög ideális a legtöbb vadászkés és outdoor kés számára is. Ha élező kővel dolgozik, tartsa ezt a szöget a penge két oldalán. Hasznos információkat erről a témáról, az alábbi blog cikkeinkben talál.

A késélezes műveszete

Hogyan élezzünk japán konyhakést

5 hiba késélezés közben

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!

Kapcsolódó termékek

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Petty 9cm

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Petty 9cm hámozókés Kis méretű általános konyhakés, hámozáshoz, díszítéshez, vágási és aprítási feladatokra. A pengéje molibdénből és vanádiumban gazdag, hogy javítsák az acél korrózióvédelmét, tartósságát, élmegtartását és általános keménységét. Az acélt képzett kézművesek kézzel élezik meg, így az eredmény borotvaéles pengeél, finoman megmunkált felület. A Mcusta mesterei számos szakács véleményét figyelembe vették, hogy robusztus és jól kiegyensúlyozott markolatot tervezzenek, amely tökéletes fogást tesz lehetővé, és megerősíti a penge hatékonyságát az étel vágásakor.

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Petty 12cm

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Petty 12cm általános konyhakés Kis méretű általános konyhakés, hámozáshoz, díszítéshez, vágási és aprítási feladatokra. A pengéje molibdénből és vanádiumban gazdag, hogy javítsák az acél korrózióvédelmét, tartósságát, élmegtartását és általános keménységét. Az acélt képzett kézművesek kézzel élezik meg, így az eredmény borotvaéles pengeél, finoman megmunkált felület. A Mcusta mesterei számos szakács véleményét figyelembe vették, hogy robusztus és jól kiegyensúlyozott markolatot tervezzenek, amely tökéletes fogást tesz lehetővé, és megerősíti a penge hatékonyságát az étel vágásakor.

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Petty 15cm

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Petty 15cm általános konyhakés Kis méretű általános konyhakés, hámozáshoz, díszítéshez, vágási és aprítási feladatokra. A pengéje molibdénből és vanádiumban gazdag, hogy javítsák az acél korrózióvédelmét, tartósságát, élmegtartását és általános keménységét. Az acélt képzett kézművesek kézzel élezik meg, így az eredmény borotvaéles pengeél, finoman megmunkált felület. A Mcusta mesterei számos szakács véleményét figyelembe vették, hogy robusztus és jól kiegyensúlyozott markolatot tervezzenek, amely tökéletes fogást tesz lehetővé, és megerősíti a penge hatékonyságát az étel vágásakor.

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Gyuto 18cm
Ingyenes szállítás

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Gyuto 18cm szakácskés Általános konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz, ételek előkészítéséhez. A pengéje molibdénből és vanádiumban gazdag, hogy javítsák az acél korrózióvédelmét, tartósságát, élmegtartását és általános keménységét. Az acélt képzett kézművesek kézzel élezik meg, így az eredmény borotvaéles pengeél, finoman megmunkált felület. A Mcusta mesterei számos szakács véleményét figyelembe vették, hogy robusztus és jól kiegyensúlyozott markolatot tervezzenek, amely tökéletes fogást tesz lehetővé, és megerősíti a penge hatékonyságát az étel vágásakor.

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Santoku
Ingyenes szállítás

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Santoku konyhakés Santoku kés, kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra. A santoku az egyik legnépszerűbb kés a japán konyhában. Megbirkózik a nehezen aprítható kemény nyersanyagokkal is. A pengéje molibdénből és vanádiumban gazdag, hogy javítsák az acél korrózióvédelmét, tartósságát, élmegtartását és általános keménységét. Az acélt képzett kézművesek kézzel élezik meg, így az eredmény borotvaéles pengeél, finoman megmunkált felület. A Mcusta mesterei számos szakács véleményét figyelembe vették, hogy robusztus és jól kiegyensúlyozott markolatot tervezzenek, amely tökéletes fogást tesz lehetővé, és megerősíti a penge hatékonyságát az étel vágásakor.

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Gyuto 21cm
Ingyenes szállítás

Mcusta Zanmai Modern Molybdenum Gyuto 21cm szakácskés Általános konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz, ételek előkészítéséhez. A pengéje molibdénből és vanádiumban gazdag, hogy javítsák az acél korrózióvédelmét, tartósságát, élmegtartását és általános keménységét. Az acélt képzett kézművesek kézzel élezik meg, így az eredmény borotvaéles pengeél, finoman megmunkált felület. A Mcusta mesterei számos szakács véleményét figyelembe vették, hogy robusztus és jól kiegyensúlyozott markolatot tervezzenek, amely tökéletes fogást tesz lehetővé, és megerősíti a penge hatékonyságát az étel vágásakor.

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.