+

Ingyenes kiszállítás 40.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Suncraft Senzo Gyuto szakácskés

Szállítási idő 2-5 nap
Részletek
  • Cikkszám: WA0520 990 Ft
db
Kosárba

Termékleírás

Suncraft Senzo Gyuto szakácskés

A Japán Gyutót európában a szakácskésnek tartják, és ideális a hús és a nagyméretű zöldségek vágására. Mind a hivatásosok, mind az amatőr szakácsok által leggyakrabban használt konyhakés. A penge kiváló minőségű 1K6 rozsdamentes acélból készült,
A hagyományos markolat magnolia fából, a bakni pedig rozsdamentes acélból készült. Ezeknek a modelleknek a markolata a hagyományos japán formával rendelkeznek.

A Suncraft japán késkészítői tudják, hogyan kell elegáns konyhakéseket készíteni. 1948 óta készítenek hagyományos prémium minőségű késeket a japán Seki városban.

A Senzo késeket minden használat után kézzel kell elmosni: Öblítsük le, majd azonnal szárítsuk meg száraz ruhával. Ne hagyja hosszú ideig a vízben ázni. NE TEGYE A MOSOGATÓGÉPBE.

Paraméterek

Penge hossza200mm
Penge anyagaDaido 1K6 rozsdamentes acél
Markolat anyagaMagnolia fa
Teljes hossza320mm
Súlya140g

Egyéb adatok

Szállítási idő2-5 nap
GyártóSuncraft
Honlaphttps://www.suncraft.co.jp/en/series/wa/
Származási országJapán

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a japán (magas széntartalmú) és a német (rozsdamentes) acélból készült kések között?

A magas széntartalmú (japán konyhakés) acél pengék hosszabb ideig tartják az élt, de érzékenyekenyebbek a rozsdára és rendszeres gondozást igényelnek. A rozsdamentes (német konyhakés) acél kevésbé éltartó, de korrózióállóbb és könnyebben kezelhető. Hasznos tanácsokat olvashat az alábbi blog cikkünkben a konyhakés választáshoz. Iránytű a konyhakések labirintusában

Melyik a leginkább higiénikus markolat (fa, műanyag, fém)?

A műanyag és a fém markolatok a leghigiénikusabbak, mivel nem szívják be a nedvességet és könnyen sterilizálhatók. A fa markolat esztétikus, de több törődést igényel és nem mosogatógép álló.

Mit jelent a HRC érték a késnél? Milyen keménység az ideális?

A HRC (Rockwell keménység) a kés acéljának keménységét méri. Egy jó minőségű kés, konyhakés általában 56-62 HRC között van. A magasabb szám jobb éltartást, de nagyobb törésveszélyt jelent.

Betehetem-e a konyhakéseimet a mosogatógépbe?

TILOS! A mosogatógép erős mosószerei, a magas hőmérséklet és a rezgés tönkreteszik a kés élét, korrodálhatják az acélt és károsíthatják a markolatot (főleg a fát). Minden kést kézzel, azonnal el kell mosni és szárazra törölni.

Milyen gyakran és mivel élezzem a késemet?

A mindennapos élfenntartáshoz használjon fenőrudat (acél vagy kerámia) minden használat előtt. A valódi élezéshez (amikor már a rúd sem segít) használjon élezőkövet vagy kérjen profi élezést.

Megjelent egy kis rozsdafolt a szénacél késen. Mit tegyek?

Ez természetes a magas széntartalmú késeknél! Próbálja meg finom dörzsivel vagy egy kevés szódabikarbónás vízzel eltávolítani. Figyeljen rá, hogy utána azonnal szárítsa meg, és olajozza be a pengét egy kevés ásványi olajjal.

Mi a különbség a Séfkés és a Santoku között?

A séfkés (szakácskés) egy hintázó mozgással történő vágáshoz ideális, hosszabb, ívelt pengéjű. A Santoku (japán séfkés) rövidebb, egyenesebb éllel rendelkezik, alkalmasabb aprításra, szeletelésre.

Hogyan tároljam a késeket biztonságosan?

Javasoljuk a mágnestartós sín vagy a késtartó blokk használatát. A fiókban történő, kések közé dobált tárolás balesetveszélyes és gyorsan kárt tesz a pengék élében.

Milyen kést válasszak, ha sokat főzök? (séfkés, santoku, kiskés)

Az oldalunkon található ->blogg cikkben hasznos tanácsokat talál a választáshoz.

Mennyi ideig marad éles egy jó minőségű konyhakés?

Ez használattól és a vágódeszka anyagától is nagyban függ. Ajánljuk a fa vagy műanyag vágódeszkát és a rendszeres fenőrúd, fenőacél használatát.

Mi a különbség a különböző acélok (pl. D2, rozsdamentes, szénacél) között?

Röviden: rozsdamentes = korrózióálló, kevésbé éltartó; szénacél = szuper éltartó, de igényli a rendszeres tisztítást. Bővebb információt a kés acélokról, jellemzőiről és fajtáiról >-ebben a blog cikkben talál.

Milyen élszögben kell élezni a késemet?

Konyhakéshez: A javasolt élezési szög: 15 fok (japán), 20 fok (európai). A legtöbb modern zsebkéshez a 20-25 fokos élszöget javasoljuk. Ez az élszög ideális a legtöbb vadászkés és outdoor kés számára is. Ha élező kővel dolgozik, tartsa ezt a szöget a penge két oldalán. Hasznos információkat erről a témáról, az alábbi blog cikkeinkben talál.

A késélezes műveszete

Hogyan élezzünk japán konyhakést

5 hiba késélezés közben

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!

Kapcsolódó termékek

Suncraft Senzo zöldség kés 8.cm

Suncraft Senzo zöldség kés 8.cm Sokoldalúan felhasználható, kisebb vágási feladatokhoz ideális hámozókés. A penge kiváló minőségű 1K6 rozsdamentes acélból készült, A hagyományos markolat magnolia fából, a bakni pedig rozsdamentes acélból készült. Ezeknek a modelleknek a markolata a hagyományos japán formával rendelkeznek. A Suncraft japán késkészítői tudják, hogyan kell elegáns konyhakéseket készíteni. 1948 óta készítenek hagyományos prémium minőségű késeket a japán Seki városban. A Senzo késeket minden használat után kézzel kell elmosni: Öblítsük le, majd azonnal szárítsuk meg száraz ruhával. Ne hagyja hosszú ideig a vízben ázni. NE TEGYE A MOSOGATÓGÉPBE.

Suncraft Senzo általános konyhakés 12cm

Suncraft Senzo általános konyhakés 12cm Általános felhasználásra, kisebb vágási feladatokhoz ideális konyhakés. A penge kiváló minőségű 1K6 rozsdamentes acélból készült, A hagyományos markolat magnolia fából, a bakni pedig rozsdamentes acélból készült. Ezeknek a modelleknek a markolata a hagyományos japán formával rendelkeznek. A Suncraft japán késkészítői tudják, hogyan kell elegáns konyhakéseket készíteni. 1948 óta készítenek hagyományos prémium minőségű késeket a japán Seki városban. A Senzo késeket minden használat után kézzel kell elmosni: Öblítsük le, majd azonnal szárítsuk meg száraz ruhával. Ne hagyja hosszú ideig a vízben ázni. NE TEGYE A MOSOGATÓGÉPBE.

Suncraft Senzo Santoku konyhakés 14cm

Suncraft Senzo Santoku konyhakés 14cm A Santoku egy japán stílusú, többfunkciós kés, amely a nyugaton népszerű szakácskés riválisa. A neve „három tulajdonságot” vagy „három erényt” jelent. A kés tökéletesen alkalmas hús, hal és zöldség vágására. A penge kiváló minőségű 1K6 rozsdamentes acélból készült, A hagyományos markolat magnolia fából, a bakni pedig rozsdamentes acélból készült. Ezeknek a modelleknek a markolata a hagyományos japán formával rendelkeznek. A Suncraft japán késkészítői tudják, hogyan kell elegáns konyhakéseket készíteni. 1948 óta készítenek hagyományos prémium minőségű késeket a japán Seki városban. A Senzo késeket minden használat után kézzel kell elmosni: Öblítsük le, majd azonnal szárítsuk meg száraz ruhával. Ne hagyja hosszú ideig a vízben ázni. NE TEGYE A MOSOGATÓGÉPBE.

Suncraft Senzo Santoku konyhakés 16cm

Suncraft Senzo Santoku konyhakés 16cm A Santoku az európai szakácskésnek számít. Pengéjével tökéletes zöldség, hús, hal vagy fűszernövények vágására. A penge kiváló minőségű 1K6 rozsdamentes acélból készült, A hagyományos markolat magnolia fából, a bakni pedig rozsdamentes acélból készült. Ezeknek a modelleknek a markolata a hagyományos japán formával rendelkeznek. A Suncraft japán késkészítői tudják, hogyan kell elegáns konyhakéseket készíteni. 1948 óta készítenek hagyományos prémium minőségű késeket a japán Seki városban. A Senzo késeket minden használat után kézzel kell elmosni: Öblítsük le, majd azonnal szárítsuk meg száraz ruhával. Ne hagyja hosszú ideig a vízben ázni. NE TEGYE A MOSOGATÓGÉPBE.

Suncraft Senzo Yanagiba szeletelő kés

Suncraft Senzo Yanagiba szeletelő kés A Sashimi vagy más néven Yanagiba kés karcsú, meglehetősen hosszú és rendkívül éles pengével rendelkezik. A sushi és a sashimi elkészítéséhez, vékony szeletek vágásához és bizonyos halfajták filézéséhez használják. Az egyoldalú élezés lehetővé teszi, hogy pontosan vágjon esztétikus szeleteket, amelyek könnyen leválnak a késről. A Sashimi késsel csak egy irányba szabad vágni, így nem maradnak cikkcakkos nyomok a vágandó termék felületén, és a szelet keresztmetszete tökéletes lesz. A penge kiváló minőségű 1K6 rozsdamentes acélból készült, a hagyományos markolat magnolia fából, a bakni pedig rozsdamentes acélból készült. Ezeknek a modelleknek a markolata a hagyományos japán formával rendelkeznek. A Suncraft japán késkészítői tudják, hogyan kell elegáns konyhakéseket készíteni. 1948 óta készítenek hagyományos prémium minőségű késeket a japán Seki városban. A Senzo késeket minden használat után kézzel kell elmosni: Öblítsük le, majd azonnal szárítsuk meg száraz ruhával. Ne hagyja hosszú ideig a vízben ázni. NE TEGYE A MOSOGATÓGÉPBE.

Suncraft Senzo Deba konyhakés

Suncraft Senzo Deba konyhakés A Deba egy viszonylag vastag pengéjű kés, amelyet elsősorban halak kibelezésére és filézésére terveztek, de alkalmas baromfi és más hústípusok feldolgozására is. Az egyoldalú leélezésű penge hatékonyan vágja a húst, a halcsontokat és a csirkeízületeket. A penge kiváló minőségű 1K6 rozsdamentes acélból készült, a hagyományos markolat magnolia fából, a bakni pedig rozsdamentes acélból készült. Ezeknek a modelleknek a markolata a hagyományos japán formával rendelkeznek. A Suncraft japán késkészítői tudják, hogyan kell elegáns konyhakéseket készíteni. 1948 óta készítenek hagyományos prémium minőségű késeket a japán Seki városban. A Senzo késeket minden használat után kézzel kell elmosni: Öblítsük le, majd azonnal szárítsuk meg száraz ruhával. Ne hagyja hosszú ideig a vízben ázni. NE TEGYE A MOSOGATÓGÉPBE.

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.