Böker Magnum Giant Bowie vadászkés Egy tradicionális stílusú bowie kés XXLméretben a Böker-től. Egy örök klasszikus forma, amelyik soha nem megy ki a divatból. A rozsdamentes acélból készült szaténfényű bowie formájú penge, tökéletesen harmonizál a préselt bőrkorongokból készült a masszív markolattal.Univerzális bármilyen munkához legyen az vadászat, túra vagy bármilyen más szabadtéri tevékenység.A kés tartozéka egy övre akasztható bőrtok is.
Satake Unique Sai Santoku szakácskés 17.cm
| Szállítási idő | 2-5 nap |
Termékleírás
Satake Unique Sai santoku szakácskés 17.cm Egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz. A legtöbbet használt kés a Japán konyhában. Nem csak profiknak ajánljuk. 1947-es alapítása óta a Satake Cutlery Ltd. elkötelezve magát a késkészítés mellett, folyamatosan fejlesztve és tökéletesítve termékeit és gyártástechnikáit. Ez minden egyes termékükben visszaköszön, mind azok teljesítményében, mind pedig a azok tartósságában. A Satake konyhakések többet jelentenek egyszerű eszközöknél: az évszázados innováció és a tökéletességre való törekvés bizonyítékai. A különlegesen alacsony 15 fokos élszög kivételes vágási teljesítményt biztosít és a prémium acél és markolatanyagok használata pedig biztosítja hogy Seki város öröksége minden egyes termékükben testet öltsön.
Paraméterek
| Penge hossza | 170mm |
| Penge anyaga | Damaszkolt VG-10 acél |
| Penge vastagsága | 2mm |
| Markolat anyaga | Pakkawood |
| Hosszúság | 297mm |
| Súlya | 173g |
Gyakran ismételt kérdések
Mi a különbség a japán (magas széntartalmú) és a német (rozsdamentes) acélból készült kések között? A magas széntartalmú (japán konyhakés) acél pengék hosszabb ideig tartják az élt, de érzékenyekenyebbek a rozsdára és rendszeres gondozást igényelnek. A rozsdamentes (német konyhakés) acél kevésbé éltartó, de korrózióállóbb és könnyebben kezelhető. Hasznos tanácsokat olvashat az alábbi blog cikkünkben a konyhakés választáshoz. Iránytű a konyhakések labirintusában |
Melyik a leginkább higiénikus markolat (fa, műanyag, fém)? A műanyag és a fém markolatok a leghigiénikusabbak, mivel nem szívják be a nedvességet és könnyen sterilizálhatók. A fa markolat esztétikus, de több törődést igényel és nem mosogatógép álló. |
Mit jelent a HRC érték a késnél? Milyen keménység az ideális? A HRC (Rockwell keménység) a kés acéljának keménységét méri. Egy jó minőségű kés, konyhakés általában 56-62 HRC között van. A magasabb szám jobb éltartást, de nagyobb törésveszélyt jelent. |
Betehetem-e a konyhakéseimet a mosogatógépbe? TILOS! A mosogatógép erős mosószerei, a magas hőmérséklet és a rezgés tönkreteszik a kés élét, korrodálhatják az acélt és károsíthatják a markolatot (főleg a fát). Minden kést kézzel, azonnal el kell mosni és szárazra törölni. |
Milyen gyakran és mivel élezzem a késemet? A mindennapos élfenntartáshoz használjon fenőrudat (acél vagy kerámia) minden használat előtt. A valódi élezéshez (amikor már a rúd sem segít) használjon élezőkövet vagy kérjen profi élezést. |
Megjelent egy kis rozsdafolt a szénacél késen. Mit tegyek? Ez természetes a magas széntartalmú késeknél! Próbálja meg finom dörzsivel vagy egy kevés szódabikarbónás vízzel eltávolítani. Figyeljen rá, hogy utána azonnal szárítsa meg, és olajozza be a pengét egy kevés ásványi olajjal. |
Mi a különbség a Séfkés és a Santoku között? A séfkés (szakácskés) egy hintázó mozgással történő vágáshoz ideális, hosszabb, ívelt pengéjű. A Santoku (japán séfkés) rövidebb, egyenesebb éllel rendelkezik, alkalmasabb aprításra, szeletelésre. |
Hogyan tároljam a késeket biztonságosan? Javasoljuk a mágnestartós sín vagy a késtartó blokk használatát. A fiókban történő, kések közé dobált tárolás balesetveszélyes és gyorsan kárt tesz a pengék élében. |
Milyen kést válasszak, ha sokat főzök? (séfkés, santoku, kiskés) Az oldalunkon található ->blogg cikkben hasznos tanácsokat talál a választáshoz. |
Mennyi ideig marad éles egy jó minőségű konyhakés? Ez használattól és a vágódeszka anyagától is nagyban függ. Ajánljuk a fa vagy műanyag vágódeszkát és a rendszeres fenőrúd, fenőacél használatát. |
Mi a különbség a különböző acélok (pl. D2, rozsdamentes, szénacél) között? Röviden: rozsdamentes = korrózióálló, kevésbé éltartó; szénacél = szuper éltartó, de igényli a rendszeres tisztítást. Bővebb információt a kés acélokról, jellemzőiről és fajtáiról >-ebben a blog cikkben talál. |
Milyen élszögben kell élezni a késemet? Konyhakéshez: A javasolt élezési szög: 15 fok (japán), 20 fok (európai). A legtöbb modern zsebkéshez a 20-25 fokos élszöget javasoljuk. Ez az élszög ideális a legtöbb vadászkés és outdoor kés számára is. Ha élező kővel dolgozik, tartsa ezt a szöget a penge két oldalán. Hasznos információkat erről a témáról, az alábbi blog cikkeinkben talál. |
Ezt vásárolták hozzá
Hasonló termékek
Due Cigni Santoku szakácskés
15 380 Ft
10 590 Ft
Due Cigni Santoku szakácskés A santoku egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz.A pengén kialakított mélyedések megakadályozzák a felszeletelt nyersanyag rátapadását (hús,sajt,sütemény stb.) a pengére. A rozsdamentes, X50Cr15MOV német acélból készült penge, rendkívül jó korrózióálló, kizárólag konyhakéseknek kifejlesztett, Krupp acél. Az ideális súlyelosztás garantálja a kényelmes munkavégzést. A stabil markolat, kényelmesen használható mind a bal és jobb kézben is. Mosogatógépben is mosható
A Dick Active Cut Santoku szakácskés 18cm szakácskése, A santoku egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz. A pengén kialakított mélyedések megakadályozzák a felszeletelt nyersanyag rátapadását (hús,sajt,sütemény stb.) a pengére. Friedr. Dick már a kezdetektől fogva támogatja Önt a kulináris képzésben. Olyan kovácsolt kést keres, amellyel elmerülhet a vágási technikák, a főzési kreációk és az ízrobbanások világában? Éppen a kulináris képzését készül elkezdeni? Szeretne a kezdetektől fogva professzionális eszközökkel dolgozni, és a legmagasabb minőséget és élességet megtapasztalni? Akkor az ActiveCut sorozat a megfelelő választás az Ön számára. Ez a sorozat segít Önnek megbirkózni minden vágási kihívással. Soha ne tisztítsa a kést a mosogatógépben. Ideális esetben a kést használat után azonnal tisztítsa meg tiszta vízzel, majd puha ruhával törölje meg.
Kai Seki Magoroku Shoso Santoku szakácskés 14.5.cm A santoku egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz. A legtöbbet használt kés a Japán konyhában. Az elegáns megjelenésükkel a Seki Magoroku Shoso konyhakések, igazi gyöngyszemei lehetnek konyhájának. A Kai Shoso pengéje 1K6 rozsdamentes acélból készült, 58(± 1) HRC keménységűre megedzve, ami garantálja az éltartást. A vágóél maximális élességének kialakításához a pengéket lassú csiszolási sebességen élesítik, miközben hűtik. Így minden KAI Shoso konyhakés rendkívüli élességet kap. Az ergonomikusra tervezett rozsdamentes acél markolat a felületén kialakított gyémánt alakú mintázattal, biztonságos és kényelmes fogást biztosít a vágás során. A formatervezett markolat, ellipszis alakjának köszönhetően kényelmessé teszi a használatát, akár több órán át. Mivel ezek a konyhakések teljes egészében rozsdamentes acélból készülnek, könnyű és higiénikus a tisztítása is.Az eredmény a tökéletes élességgel, robusztussággal és tartóssággal rendelkező konyhai kések, amelyek ideálisak minden konyhában a napi használatra.
Kai Seki Magoroku Shoso Santoku szakácskés 16.5.cm A santoku egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz. A legtöbbet használt kés a Japán konyhában. Az elegáns megjelenésükkel a Seki Magoroku Shoso konyhakések, igazi gyöngyszemei lehetnek konyhájának. A Kai Shoso pengéje 1K6 rozsdamentes acélból készült, 58(± 1) HRC keménységűre megedzve, ami garantálja az éltartást. A vágóél maximális élességének kialakításához a pengéket lassú csiszolási sebességen élesítik, miközben hűtik. Így minden KAI Shoso konyhakés rendkívüli élességet kap. Az ergonomikusra tervezett rozsdamentes acél markolat a felületén kialakított gyémánt alakú mintázattal, biztonságos és kényelmes fogást biztosít a vágás során. A formatervezett markolat, ellipszis alakjának köszönhetően kényelmessé teszi a használatát, akár több órán át. Mivel ezek a konyhai kések teljes egészében rozsdamentes acélból készülnek, könnyű és higiénikus a tisztítása is. Az eredmény a tökéletes élességgel, robusztussággal és tartóssággal rendelkező konyhai kések, amelyek ideálisak minden konyhában a napi használatra.
Kai Seki Magoroku Shoso Granton Santoku 16.5 cm A santoku egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz.A pengén kialakított mélyedések megakadályozzák a felszeletelt nyersanyag rátapadását (hús,sajt,sütemény stb.) a pengére. Az elegáns megjelenésükkel a Seki Magoroku Shoso konyhakések, igazi gyöngyszemei lehetnek konyhájának. A Kai Shoso pengéje 1K6 rozsdamentes acélból készült, 58(± 1) HRC keménységűre megedzve, ami garantálja az éltartást. A vágóél maximális élességének kialakításához a pengéket lassú csiszolási sebességen élesítik, miközben hűtik. Így minden KAI Shoso konyhakés rendkívüli élességet kap. Az ergonomikusra tervezett rozsdamentes acél markolat a felületén kialakított gyémánt alakú mintázattal, biztonságos és kényelmes fogást biztosít a vágás során. A formatervezett markolat, ellipszis alakjának köszönhetően kényelmessé teszi a használatát, akár több órán át. Mivel ezek a séf kések teljes egészében rozsdamentes acélból készülnek, könnyű és higiénikus a tisztítása is. Az eredmény a tökéletes élességgel, robusztussággal és tartóssággal rendelkező konyhai kések, amelyek ideálisak minden konyhában a napi használatra.
A Fiskars All Steel santoku kés, ázsiai stílusú penge kialakításának köszönhetően ideális mindenféle vágási feladathoz. A széles penge könnyed vágást biztosít a hús, hal, zöldség és gyümölcs vágásakor. Az All Steel kések AUS-8 Aichi japán, magas széntartalmú acélból készültek a kiváló teljesítmény és tartósság érdekében. Optimális középponti egyensúly a markolat és a penge között, amely a tökéletes vágási élményt biztosítja. A minimalista rozsdamentes acél kialakítás, kiváló tartósságot biztosít. Az illesztések nélküli, öntött szerkezet pedig gyönyörű, időtlen esztétikát. A minőségi, magas széntartalmú acél, egész életen át tartó használatot biztosít és csak minimálisan kell újraélezni. 25 év garancia.
KAI Seki Magoroku Red Wood santoku szakácskés 17.cm Egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz.A legtöbbet használt kés a Japán konyhában.Nem csak profiknak ajánljuk. KAI Seki Magoroku Red Wood sorozat szakácskései megjelenésükben a tradicionális japán késekre emlékeztetnek, pengéjük anyaga rozsdamentes szénacél amely megfelel a mai modern kor igényeinek.A borotvaélesre élezett késekkel rendkívül precízen lehet vágni, illetve használatuk ezáltal rendkívül könnyű. A kezelt pakkawood markolat, jó víztaszító képességű, így a legmagasabb higiéniai követelményeknek is megfelel.A precíz japán gyártásnak köszönhetően a penge és a nyél szoros találkozásánál sem gyűlik össze szennyeződés, így a kés tisztán tartása is egyszerű.
Global Oriental Santoku kés 12 cm A Global Oriental Santoku kés 12 cm hosszúságú, japán stílusú kés, amelyet széles körben használnak a világon. Kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra.Egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz. A különleges tervezésnek és minőségi anyaghasználatnak köszönhetően a Global Oriental Santoku kés az egyszerű hétköznapi feladatokhoz is megfelelő. Magas molibdén és vanádium tartalomnak köszönhetően a penge remek éltartással rendelkezik. A rozsdamentes acél markolaton speciálisan kialakított gödröcskék miatt stabil fogást biztosít.
A Dick Red Spirit Santoku egy professzionális szakácskés, kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra. A késpengén kialakított mélyedések megakadályozzák a felszeletelt nyersanyag rátapadását (hús, sajt, sütemény stb.) a pengére. hámozó kés ideális gyümölcsök és zöldségek hámozására és vágására. A Red Spirit sorozat az ázsiai kézművességet ötvözi a német minőségi kivitelezés erényeivel. A letisztult, de feltűnő dizájnnak köszönhetően a Red Spirit kések igazi szemet gyönyörködtetőek lesznek a konyhájában. Az ázsiai országokban, például Mongóliában, Kínában és Dél-Koreában a vörös a haladás, a boldogság, a jólét és a melegség szimbóluma. Számunkra a piros szín olyan fogalmakat is szimbolizál, mint a fűszeresség, a tűz, a hő, az érzékiség, a szerelem és a szenvedély.Pontosan a megfelelő összetevőket, amelyek a csúcsminőségű főzést egyáltalán lehetővé teszik. A kést használat után lehetőleg azonnal tisztítsa meg tiszta vízzel, majd puha ruhával törölje szárazra.
A Dick Vivum Santoku konyhakés, recézett pengéje kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra. Egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz, ételek előkészítéséhez. A Dick Vivum konyhakései a sorozatos egyformaság helyett a kézművességet képviseli. Vissza az eredethez, vissza a kézműves munkához. A szokatlan pengeformák és a nyírfa nyelek kombinációja olyan egyedi darabokat hoz létre, amelyek a természet erejét és a fém szilárdságát ötvözik. A rendkívüli pengeformák harmóniában vannak a nyírfa markolattal, és még tökéletesebb vágást tesznek lehetővé. A nyírfa az életet, az erőt, a tartósságot és a megbízhatóságot jelképezi. Nemcsak a törzse könnyen felismerhető, hanem a nagyon különleges faanyaga is, amely minden VIVUM konyhakést egyedivé tesz. Nincs két egyforma markolat. A VIVUM sorozathoz speciális, magas ötvözött acélt használnak. Ez az acél kiváló vágási teljesítményt, kivételes keménységet és jó korrózióállóságot biztosít. Az edzési folyamat során a pengét védőgáz alatt, 1100 °C-ra hevítik. Ezután a késeket nitrogénben hűtik -197 °C-ra, hogy biztosítsák a kések szükséges rugalmasságát.
Dick Premier Plus Santoku kés 18cm cm-es pengével, kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra. Egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz, ételek előkészítéséhez. A kés a szakács karjának meghosszabbítása. A Premier Plus szériával a kés majdhogynem magától működik. Így nemcsak arra marad ideje, hogy a mesterségére koncentráljon, hanem arra is, hogy szabad utat engedjen kreativitásának, és izgalmas ételeket hozzon létre. Pontosan ez az, amit a képzett profi szakácsok és a mi csúcsszakácsaink nagyra értékelnek az F. DICK márkában. A minőség, amely egy életen át elkíséri Önt. A penge kiváló minőségű, rozsdamentes, X50CrMoV15 molibdén-vanádium acél. Minden Premier Plus kés kovácsolt és tökéletesen kiegyensúlyozott. Már a kések fejlesztése során különös hangsúlyt fektettek a súlyeloszlás optimalizálására, hogy a kés könnyűnek és kényelmes legyen a kezében.
A Dick Vivum Granton Santoku egy professzionális szakácskés, kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra. A késpengén kialakított mélyedések megakadályozzák a felszeletelt nyersanyag rátapadását (hús, sajt, sütemény stb.) a pengére. A Dick Vivum konyhakései a sorozatos egyformaság helyett a kézművességet képviseli. Vissza az eredethez, vissza a kézműves munkához. A szokatlan pengeformák és a nyírfa nyelek kombinációja olyan egyedi darabokat hoz létre, amelyek a természet erejét és a fém szilárdságát ötvözik. A rendkívüli pengeformák harmóniában vannak a nyírfa markolattal, és még tökéletesebb vágást tesznek lehetővé. A nyírfa az életet, az erőt, a tartósságot és a megbízhatóságot jelképezi. Nemcsak a törzse könnyen felismerhető, hanem a nagyon különleges faanyaga is, amely minden VIVUM konyhakést egyedivé tesz. Nincs két egyforma markolat. A VIVUM sorozathoz speciális, magas ötvözött acélt használnak. Ez az acél kiváló vágási teljesítményt, kivételes keménységet és jó korrózióállóságot biztosít. Az edzési folyamat során a pengét védőgáz alatt, 1100 °C-ra hevítik. Ezután a késeket nitrogénben hűtik -197 °C-ra, hogy biztosítsák a kések szükséges rugalmasságát.
Global Santoku kés 18 cm A Global Santoku szakácskése, szinte minden feladatra alkalmas japán kés. A különleges, egyedi alakú pengének köszönhetően egyszerre többfajta feladatot is elvégezhetünk vele: vágásokat, aprítást és darabolást is. Egy univerzális konyhakés és a legtöbbet használt kés a Japán konyhában. Magas molibdén és vanádium tartalomnak köszönhetően a penge remek éltartással rendelkezik. A 18 cm hosszú Cromova 18 rozsdamentes acél penge 56-58 HRC keménységű. A rozsdamentes acél markolaton speciálisan kialakított gödröcskék miatt stabil fogást biztosít.
Dick Premier Plus Santoku kés 18cm cm-es pengével, kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra. Egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz, ételek előkészítéséhez. A késpengén kialakított mélyedések megakadályozzák a felszeletelt nyersanyag rátapadását (hús, sajt, sütemény stb.) a pengére. A kés a szakács karjának meghosszabbítása. A Premier Plus szériával a kés majdhogynem magától működik. Így nemcsak arra marad ideje, hogy a mesterségére koncentráljon, hanem arra is, hogy szabad utat engedjen kreativitásának, és izgalmas ételeket hozzon létre. Pontosan ez az, amit a képzett profi szakácsok és a mi csúcsszakácsaink nagyra értékelnek az F. DICK márkában. A minőség, amely egy életen át elkíséri Önt. A penge kiváló minőségű, rozsdamentes, X50CrMoV15 molibdén-vanádium acél. Minden Premier Plus kés kovácsolt és tökéletesen kiegyensúlyozott. Már a kések fejlesztése során különös hangsúlyt fektettek a súlyeloszlás optimalizálására, hogy a kés könnyűnek és kényelmes legyen a kezében.
A Dick ”1905” Santoku szakácskés 18cm szakácskése, A santoku egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz.A pengén kialakított mélyedések megakadályozzák a felszeletelt nyersanyag rátapadását (hús,sajt,sütemény stb.) a pengére. A sváb késgyártó Friedrich Dicknek már 1905-ben is volt érzéke a szép formatervezéshez, amikor kifejlesztett egy masszív késsorozatot. Számos késgyártó kései a legapróbb részletekig megegyeztek. A kések markolatát mindig is 3 szegeccsel rögzítették a kovácsolt pengéhez. Friedr. Dick egy olyan egyedi késsorozatot fejlesztett ki, amely egyértelműen kiemelkedett az összes korábbi formatervezett kés közül.Sajnos ez a 20. század eleji dizájn a feledés homályába merült, de 2010-ben újjáéledt. Az 1905-ös sorozat minden kése jellegzetes markolattal rendelkezik. Acélgyűrűk váltakoznak a kiváló minőségű és ellenálló műanyaggal hézagok nélkül, így a markolat nemcsak vizuális, hanem vizuális élményt is nyújt. A kés pengéjén található F. DICK dombornyomás teszi teljessé a sorozat klasszikusan modern kialakítását. Soha ne tisztítsa a kést a mosogatógépben. Ideális esetben a kést használat után azonnal tisztítsa meg tiszta vízzel, majd puha ruhával törölje meg.
Global Sai Utility konyhakés A Global Sai Utility konyhakés egy professzionális, rozsdamentes acélból készült ami ideális az ételek előkészítéséhez. A pengéje sokoldalúan használható: vágás, aprítás és darabolás céljából is alkalmas. Könnyen kezelhető, így biztonságosan használhatják az otthoni felhasználók és a profik. Komin Yamada által tervezett új konyhakés a legújabb, legkorszerűbb anyagokból. A penge úgynevezett szendvics acél. Kétoldalt SUS410 rozsdamentes acél fogja közre a kés magját, amely speciális Cromova 18 SANSO rozsdamentes acél. Magas molibdén és vanádium tartalomnak köszönhetően a penge remek éltartással rendelkezik. Az újragondolt markolat még komfortosabb kialakítású, és tökéletes a kés súlyelosztása.
Global Sai Santoku szakácskés A Sai az egyik új modellje a gyártónak. Komin Yamada tervező feladata egy forradalmian új kés tervezése volt a legújabb, legkorszerűbb anyagokból. A kés acél pengéje különlegesen éles, és a technológiai újításnak köszönhetően rendkívüli tartósságot biztosít. A penge úgynevezett szendvics acél. Kétoldalt SUS410 rozsdamentes acél fogja közre a kés magját, amely speciális Cromova 18 SANSO rozsdamentes acél, 58-59 Hrc keménységre edzve. Magas molibdén és vanádium tartalomnak köszönhetően a penge remek éltartással rendelkezik. Az újragondolt ergonomikus markolat még komfortosabb kialakítású, és tökéletes a kés súlyelosztása. Az acél markolaton speciálisan kialakított gödrök miatt, stabil fogást biztosít.
Global Sai Santoku szakácskés A Global Sai Santoku szakácskés egy professzionális konyhai eszköz, amelyet a japán étkezési kultúra jegyében terveztek. A Sai az egyik új modellje a gyártónak. Komin Yamada tervező feladata egy forradalmian új kés tervezése volt a legújabb, legkorszerűbb anyagokból. A penge úgynevezett szendvics acél. Kétoldalt SUS410 rozsdamentes acél fogja közre a kés magját, amely speciális Cromova 18 SANSO rozsdamentes acél. Magas molibdén és vanádium tartalomnak köszönhetően a penge remek éltartással rendelkezik. Az újragondolt markolat még komfortosabb kialakítású, és tökéletes a kés súlyelosztása. Az acél markolaton speciálisan kialakított gödrök miatt, stabil fogást biztosít. Ez az egyedi kialakítás remekül alkalmas zöldségek aprítására és darabolására, lehetővé teszi a finomabb felhasználói élményt, miközben biztonságosan használható.
Kai Shun Classic granton damaszt pengés Santoku kés 18.cm A Kai Shun Classic granton Santoku egy professzionális japán szakácskés, kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra. A késpengén kialakított mélyedések megakadályozzák a felszeletelt nyersanyag rátapadását (hús,sajt,sütemény stb.) a pengére. A santoku az egyik legnépszerűbb kés a japán konyhában. Megbirkózik a nehezen aprítható kemény nyersanyagokkal is. Az ébenfekete, ergonómikusan formált markolat biztonságot és komfortot nyújt a használat során. A Kai Shun damaszk pengés profi szakácskések speciálisan a célra kifejlesztett 32 rétegű rozsdamentes acélból készülnek. A középső réteg VG-MAX acélból készül amely rendkívül korrózióálló, extrém kemény (HRC 61), így a penge rendeltetésszerű használat mellett sokáig éles marad. A penge kialakítása páratlan élességet biztosít, aminek köszönhetően a legnehezebben vágható anyagok szeletelése sem okozhat gondot. A kiváló penge kialakítás és a kés ideális súlya garantálja a kényelmes munkavégzést. Minden Shun kés különleges és egyedi mintázattal rendelkezik, ezért minden Shun konyhakés egyedi darab, a kézi megmunkálás és a modern technológia egysége.A japán szamurájkard készítés páratlan művészetét a Shun szakácskés széria esetében felhasználják a nyugati késformákhoz is.A Kai Shun Classic szakácskés széria nagy népszerűségnek örvend a profi séfek és a hobbiszakácsok körében.
Kai Seki Magoroku Composite Santoku szakácskés Santoku kés, kiválóan alkalmas szeletelésre és aprításra..Egy univerzális konyhakés húsokhoz, halhoz, zöldségek szeleteléshez, aprításhoz. A legtöbbet használt kés a Japán konyhában. A páratlanul szép penge, melyen fantasztikus kontrasztot alkot a kétféle felületű acél. Tükörfényesre polírozott VG-MAX acél mag és a szaténfényű SUS420J2 acél kombinációja.Ezeket a pengéket egy repülőgép gyártásban is használt, modern technológiával, forrasztják össze, így a kétféle acél találkozásánál az egyedi rajzolatú réz vonal, gyönyörű mintázatot ad. A markolat könnyű, laminált keményfa.
Hírlevél






















